Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze samosprávy 7.4.2014

10. 4. 2014

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 7. dubna 2014


 

 

 

Výběrové řízení na dodavatele kanalizace snad směřuje k ukončení. Platí předpoklad, že vstupní veřejná schůze s občany, na které nám dodavatel přeloží svůj časový plán stavby, proběhne na začátku května a poté bude v krátké době zahájena stavba.

 

Samospráva souhlasí s prodejem pozemku kolem domu čp. 50 mezi domem a obrubníkem panu Ladislavu Polednovi, majiteli domu čp. 50.

 

Samospráva souhlasí se směnou pozemků s manžely Pečinkovými. Jedná se o obecní pozemek pod hrází horního rybníka. Samospráva doporučuje pruh pozemku podél hranice s panem Benešem v šířce cca po stávající odvodňovací rygol převést panu Benešovi, nechat si pozemek pro kanalizaci a cyklostezku k Borovince a celý zbytek pozemku převést panu Pečinkovi – přístup k hrázi rybníka pro účely oprav a údržby řešit věcným břemenem.

 

Samospráva souhlasí s pokračováním provozování obecní hospody v režii SDH a nepřijímá nabídku pana Ružici na převzetí provozu.

 

Samospráva zadává projekt na vodovodní přípojku do obecního domu.

 

Samospráva se na základě podnětu z veřejné schůze se starostou vrací k tématu čistění potoka v obci. Potvrzuje loňský závěr, že toto téma se bude řešit až po provedení stavby kanalizace a budou se řešit pouze místna, která doporučí k řešení odborníci ( Povodí Moravy, odbor životního prostředí ), kde současně poskytnou součinnost i příbřežníci ( umožní vstup techniky a uložení vytěženého sedimentu na svůj pozemek ). Samospráva využije přítomnosti techniky při stavbě kanalizace a již letos objedná vyčištění potoka u obecních mostů.

 

Samospráva objedná nový prvek na dětské hřiště u kapličky. Bude to kolotoč, který se ovšem nainstaluje až poté, co přes hřiště projde stavba kanalizace.

 

Samospráva schvaluje příspěvek 1650,- Kč na kostýmy plus úhradu startovného skupině předškoláků, kteří se zúčastní letošní soutěže Kostitřas v Bystřici.

 

Brigáda fotbalistů a dalších na opravu oplocení a sítí na fotbalovém hřišti bude v pátek 2. května v 17 hodin. Samospráva zajistí potřebný montážní materiál.

 

Samospráva zahájí na podzim letošního roku jednání ohledně revize územního plánu obce zejména s ohledem na plochy pro bydlení.

 

Samospráva přehodnotila svůj přístup k projektu úprav přístupových cest k bytovkám. Varianta s opěrnou zdí u silnice je extrémně drahá. Samospráva dává přednost dílčím úpravám ( svodidlo, rozšíření komunikace, odvodnění apod. ) a zajištění velmi pečlivé a časté zimní údržby.

 

Samospráva projevuje zájem o to, aby letošní ročník cyklistického závodu Vysočina opět projížděl naší obcí.

 

 

Příště se samospráva sejde v pondělí 5. května 2014 v 19.00 hodin.

 

 

 

 

Přítomni : Vladimír Šmerda

Zdeněk Skula

Tomáš Novotný

 

 

Zapisovatel : Aleš Sitař