Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze samosprávy 13.7.2015

20. 7. 2015

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 13. července 2015


V pátek 3. července proběhla veřejná schůze s občany na téma kanalizačních přípojek a obnovy komunikací.

Dle sdělení obchodního zástupce T-MOBILu není žádný důvod, proč by se v Domaníně měl zhoršit signál mobilního telefonu.

Samospráva objedná provedení kanalizace přes Velenovu zahradu a u hospody.

Samospráva projednala s místostarostou podmínky prodeje parcely č. 1478/8 ( poslední volná stavební parcela za bytovkami ) panu Vojtěchu Pečinkovi a dohodla se na následujících upřesněných podmínkách :

* obec zajistí na své náklady odbočení z hlavního kanalizačního řadu v cestě v délce cca 7 m a zakončení tohoto řadu šachtou, z tohoto místa si zajistí vybudování kanalizační přípojky na hranici svého pozemku stavebník, obec nebude připokládat druhou kanalizační trubku pro případ budoucího napojení nějaké novostavby na „Žváčkově zahradě“

* podloží přístupové cesty na hranici stavebního pozemku si zajistí stavebník, obec zafinancuje po skončení stavby a ve chvíli, kdy bude k dostání za přijatelnou cenu vhodný materiál, zpevnění povrchu asfaltovým recyklátem

Komplikace se studnou na sousedním soukromém pozemku byla vyřešena dohodou s jejím vlastníkem, z hlediska samosprávy již nic nebrání prodeji pozemku.

Samospráva souhlasí s prodejem části pozemku parc. č. 573 tvořící vjezd k domu čp. 26 majiteli tohoto domu, panu Kachyňovi.

Samospráva nesouhlasí s prodejem obecních pozemků za domy čp. 129 a 130 majitelům těchto domů, manželům Uhrincovým a Vítkovým. Souhlasí však s variantou dlouhodobého pronájmu a navrhuje smlouvu na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou v délce 1 rok.

Samospráva vyhodnotila spotřeby elektrické energie v obecních budovách :

* kaplička : spotřeba se konstantně drží na cca 0,01 MWh ročně

* obecní dům čp. 29 : obvyklá výše spotřeby je kolem 0,4 MWh ročně, pouze v období 2012/2013 došlo k nestandardnímu nárůstu na 0,7 MWh – samospráva bude sledovat další vývoj a řešit případné opakované výkyvy

* kulturní dům čp. 10 : v létech 2010 až 2014 se spotřeba kulturního domu pohybuje mezi 2,3 až 2,7 MWh bez výrazných výkyvů; od roku 2014 platí obec i spotřebu v hospodě ( má vlastní elektroměr ) a tam je spotřeba 1,5 MWh za 10 měsíců – samospráva bude nadále sledovat vývoj.

Domanínské družstvo fotbalistů vyhrálo červencový turnaj ve Velkých Janovicích – samospráva uhradí z obecního rozpočtu startovné ve výši 500, Kč.

Příště se samospráva sejde v pondělí 3. srpna 2015 v 19.00 hodin.

Přítomni : Vladimír Šmerda

Zdeněk Skula

Aleš Sitař

Tomáš Novotný

Antonín Havelka