Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze samosprávy 11.6.2013

17. 6. 2013

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 11. června 2013

 

 

Pochůzka po místních komunikacích za účelem zmapování potřeby oprav po stavbě kanalizace se odkládá do doby, než projektant stavby zpracuje podrobnou dokumentaci, ze které vyplyne, které konkrétní komunikace a v jakém rozsahu budou opraveny stavební firmou, která bude stavět kanalizaci.

 

Proběhla pochůzka po korytě potoka za účasti samosprávy a Odboru životního prostředí Městského úřadu. Vedoucí odboru ŽP konstatoval, že :

* koryto potoka v Domaníně není regulované, nejedná se tedy o stavbu, která by někomu patřila a její majitel byl povinen ji udržovat

* koryto potoka v Domaníně je tzv. přirozený vodní tok a je právem a povinností příbřežníků ( tj. majitelů pozemků na jeho březích ) chovat se k němu tak, aby na jedné straně vodní tok neškodil jejich majetku a současně aby ani oni svým chováním nezhoršovali odtokové poměry v korytě

* koryto potoka je na mnoha místech zaneseno usazeninami a bylo by vhodné jej pročistit – doporučený postup je takový, aby obec na výzvu konkrétních příbřežníků zajistila na svoje náklady mechanizaci s tím, že příbřežník vysloví souhlas nejen se vstupem techniky na svůj pozemek ale také s uložením vytěženého sedimentu na břeh potoka na svůj pozemek.

 

Plakátovací plocha u prostřední zastávky bude umístěna vedle infotabule „Domanín“ a bude vyrobena tak, aby měla stejný vzhled jako tato tabule. Výroba bude zadána panu Pečinkovi.

 

Samospráva řešila záležitost kolem využívání místní komunikace u prodejny pana Zítky. Samospráva doporučuje dohodnout se na rozšíření obecní komunikace tak, aby se zlepšila její průjezdnost. Před konečným rozhodnutím však bude jednat i s ostatními sousedy.

 

SDH žádá samosprávu o zakoupení plovoucího čerpadla. Samospráva souhlasí s tím, že koupě proběhne dle finančních možností buď ještě letos nebo bude naplánována do rozpočtu roku 2014. Dále samospráva prověří možnost získání dotace.

 

Samospráva má zájem zrealizovat cestu od Pily v Domanínku k dolnímu kravínu s využitím peněz, které jsou na obnovu cest v rozpočtu města Bystřice. Samospráva osloví živnostníky s příslušnou technikou z okolí za účelem co nejnižší ceny.

 

Aleš Sitař připraví finanční podklady k případné realizaci chodníku ( zpevněné krajnice ) kolem Hamerských a Janů.

 

 

 

 

 

Příště se samospráva sejde v pondělí 8. července 2013 v 19.00 hodin.

 

 

 

 

Přítomni : Vladimír Čech

Vladimír Šmerda

Zdeněk Skula

Pavel Klusák

Tomáš Novotný

 

 

Zapisovatel : Aleš Sitař