Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze dne 11. září 2017

17. 9. 2017

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 11. září 2017


Samospráva nesouhlasí s rozhodnutím Rady města ve věci směny pozemků s panem Sedlickým a trvá na původním rozsahu směny schváleném v dubnu 2017. K tomu uvádí tyto důvody :

1. Směna je v zájmu obce, protože řeší pozemky pod komunikací tvořící přístup k více nemovitostem (pan Hamerský, Společnost Bohuňov a jejich nájemci)

2. Směna je mimo jiné výsledkem dohody řešící závazek obce z doby stavby kanalizace

3. Není důvod předpokládat, že by pan Sedlický po nabytí pozemků jakkoliv bránil komukoliv využívat cestu k přístupu k jejich přilehlým pozemkům, ale i v tom případě by měl pan Šejnoha na svůj pozemek minimálně 2 další možnosti přístupu

Samospráva souhlasí s prodejem paní Radce Kadlecové části pozemků parc. č. 398/3 a 397 navazující na její zahradu parc. č. 398/2 a 399/2. Jedná se o část pozemku pod mezí, o který se Kadlecovi dlouhodobě starají. Hranice pro rozdělení pozemku navrhujeme na horní hraně svahu.

OPRAVY SILNICE V DOMANÍNĚ JSOU POUZE PROVIZORNÍ DO DOBY PROVEDENÍ REKLAMČNÍ OPRAVY ZVLNĚNÉHO POVRCHU SILNICE. TATO KONEČNÁ OPRAVA PROBĚHNE V TERMÍNU, NA KTERÉM SE DOHODNE SPRÁVA A ÚDRŽBA SILNIC S DODAVATELSKOU FIRMOU STAVBY KANALIZACE – PŘEDPOKLAD JE, ŽE TO BUDE NA JAŘE 2018,ALE DOSUD NENÍ ROZHODNUTO.

 

Samospráva bude reklamovat u TS města opravu dešťového svodu na obecňáku poškozeného při vývozu popelnic.

V druhé polovině září se bude dláždit ulička u Skulů a Novotných.

Zaasfaltování výkopu po loňské stavbě vodovodu u domu pana Radka Zítka je předběžně přislíbeno na konec září, provede VAS.

Na cestu u Svobodů zajistila samospráva 1 fůru (cca 13 tun) recyklátu. Rozprostření a uválení bude nutno zajistit následně.

Proběhne chemické ošetření plevelů na chodníčku od obchodu nahoru.

Fotbalového turnaje se letos kvůli velmi špatnému počasí zúčastnila jen 3 mužstva. Domanínské skončilo druhé za Písečným a před Velkými Janovicemi. Samospráva uhradí ztrátu z pořádání akce ve výši 655 Kč.

 

Příště se samospráva sejde v pondělí 9. října 2017 v 18.00 hod.

 

Přítomni : Vladimír Šmerda

Zdeněk Skula

Aleš Sitař

Tomáš Novotný

Antonín Havelka