Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 9. října 2017

10. 10. 2017

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 9. října 2017


Žádost p. Šejnohy o koupi pozemku parc. č. 1323 není důvodem pro změnu rozhodnutí samosprávy doporučit převod tohoto pozemku panu Sedlickému. Důvody, které samosprávu vedou k tomuto stanovisku, byly již také uvedeny v předešlém zápise a tyto nadále platí, tj. pan Šejnoha má na svůj přilehlý pozemek zajištěn přístup jiným způsobem (dokonce více než jedním), ale zejména není důvod předpokládat, že by pan Sedlický jako majitel cesty jakkoliv bránil jejímu veřejnému užívání – naopak deklaruje, že jako majitel a hlavní uživatel se o ni bude starat a udržovat ji v řádném stavu.

Samospráva souhlasí s prodejem pozemku u prostřední zastávky panu Šrdlíkovi v rozsahu dle současného zaplocení. Pokud odpovídá pozice plotu parcelní hranici, souhlasí s prodejem celého pozemku parc. č. 90.

Dláždění uličky u Skulů a Novotných bude pravděpodobně odloženo na příští rok – slíbený dodavatel to letos asi nestihne.

Na cestu u Svobodů byla rozhrnuta fůra recyklátu a nestačí na celou plochu. S ohledem na takřka vyčerpaný rozpočet obce se dodělání odloží na rok 2018.

Samospráva plánuje na příští rok provedení stabilizace svahu pod bytovkami – vypadávají odtud kameny na komunikaci.

 

Dále samospráva po dohodě s vlastníky a uživateli okolních pozemků plánuje v příštím roce provést opatření na cestě k Hájům tak, aby veškerá voda z rozsáhlého povodí neodtékala ke středisku a tudy do obce, nýbrž v souladu s přirozeným reliéfem terénu odtékala do zatravněných ploch směrem k regulovanému potůčku nad Benešovy.

Samospráva schvaluje příspěvek 2 tis. Kč na pořádání Strašidelného dětského karnevalu.

Samospráva dostává opakované podněty na téma likvidace bioodpadu. Jak první krok se rozhodla uspořádat besedu pro občany, na kterou pozve jako přednášející odborníky z městského úřadu, TS nebo učitele z bystřických škol. Termín bude oznámen.

Příště se samospráva sejde v pondělí 6. listopadu 2017 v 18.00 hod.

 

Přítomni : Vladimír Šmerda

Zdeněk Skula

Aleš Sitař

Tomáš Novotný

Antonín Havelka