Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 7.7.2021

12. 7. 2021

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 7. července 2021


Ve věci pozemkového narovnání s panem Zdeňkem Svobodou dává samospráva přednost variantě, při které zůstane mezi ploty zachována cesta v šířce alespoň 3 metry. To vyžaduje odkoupit od pana Svobody cca 100 m2 jeho pozemku – samospráva bude jednat o ceně. Jako alternativu nabídne samospráva panu Svobodovi možnost dlouhodobého pronájmu zbytkového pozemku historické cesty.

 

Po nedávných přívalových bouřkách proběhla konzultace s Ing. Skryjou (bývalý vedoucí meliorační správy) ohledně opatření ke snížení přítoku vody do obce. Na základě toho samospráva plánuje nejlépe ještě letos zrealizovat kamenem zpevněný propustek v cestě od Hájů a dále opevnění břehu potůčku na pozemku pana Klusáka v úseku těsně nad propustkem přes silnici. Letošní realizace se odvodí od toho, jestli se podaří najít vhodné dodavatele těchto prací.

 

Asfaltový recyklát od firmy SILPRA bude k dispozici pouze za předpokladu, že zbude z opravy cesty do Valchy, na kterou má firma tento materiál připravený – bude se vědět během prázdnin.

 

Oprava části cesty ke středisku se letos konat nebude – nabídková cena cca 150 tis. Kč je příliš vysoká.

 

Samospráva vyslovila předběžný souhlas s tím, že starý zvon z kapličky může být zapůjčen panu Maděrovi do jeho budoucí zvoničky na Horce.

 

Cesta nad domem pana Jaroslava Slámy poškozená přívaly vody při nedávných bouřkách je nyní řešena přímo městem Bystřice v rámci nápravy škod po bouřkách – rozhodnutí zatím není vydáno.

 

Samospráva bude jednat s obcí Rozsochy o společném postupu při opravě „obrázku“ u cesty nad Domanínským rybníkem.

 

Akademický malíř Tomáš Rossí přislíbil provést malbu hlavic sloupů na kapličce.

 

Příště se samospráva sejde v pondělí 6. září 2021 v 19 hodin.

 

Přítomni : Vladimír Šmerda

Zdeněk Skula

Aleš Sitař

Tomáš Navrátil

Antonín Havelka