Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze 1.2.2019

7. 2. 2019

Zápis ze schůze osadního výboru v Domaníně

konané dne 1. února 2019

 

Proběhla plánovaná schůzka samosprávy s provozovatelem kulturního domu s těmito závěry :

  • dle přeložené kalkulace je nákladová cena za denní užívání suterénní místnosti cca 600 Kč a sálu 800 až 900 Kč dle rozsahu nezbytného úklidu : z této kalkulace odvodí provozovatel ceník pronájmů včetně obecních akcí, samospráva v roli zástupce majitele kulturního domu souhlasí
  • samospráva koupí cca 15 q uhlí pro vytápění hospody jako kompenzaci za bezplatné užívání kulturního domu při některých obecních akcích a za elektřinu spotřebovanou vyhřívaným srážkoměrem a převaděčem internetu
  • samospráva dokoupí za účelem úspor elektřiny úsporné žárovky
  • samospráva se pokusí sehnat uzamykatelnou skříň na nádobí do suterénu
  • samospráva zajistí provozovateli pomoc při každoročním generálním úklidu budovy kulturního domu

 

Dále samospráva jednala se zástupci SDH Domanín o společných záměrech řešení hasičské zbrojnice. Společný cíl zní postavit novou hasičskou zbrojnici na místě stávající zbrojnice. Budova by kromě vlastních garáží měla obsahovat technické a sociální zázemí. Během roku 2019 by se měl záměr upřesňovat tak, aby bylo možné na rok 2020 naplánovat projektování stavby a o realizaci usilovat tak, aby byla dokončena nejpozději do roku 2023, kdy bude SDH Domanín slavit 130. výročí založení.

 

Samospráva zajistí volný prostor pro otáčení autobusu MHD tak, aby se neopakovala situace z ledna, kdy autobus do Domanína několikrát nepřijel z důvodu nemožnosti bezpečného otočení.

 

Samospráva jednala o záměru vzniku cca 6ti stavebních parcel pro výstavbu rodinných domů a horním konci obce. Přítomní majitelé sousedních domů vyjádřili námitky, které následně předloží k projednání písemně.

 

Pan Zdeněk Svoboda vznesl požadavek na umístění nové lampy veřejného osvětlení u jeho novostavby a dále na umístění dopravního zrcadla na rohu u domu pana Radka Zítky.

 

Samospráva bere na vědomí opakované stížnosti občanů na rychlost projíždějících vozidel na horním konci ve vjezdu do obce. Bude řešit jak možnost žádosti na policii o častější kontrolu rychlosti tak i možnost umístění radaru s pamětí.

 

Samospráva schvaluje příspěvek ve výši 4 tis. Kč na dětský maškarní karneval.

 

Dne 2. března proběhne v kulturním domě Čtení dětem.

 

Příště se samospráva sejde v pondělí 4. března v 17:30 a následovat bude v 18:00 pravidelná schůzka s vedením města Bystřice nad Pernštejnem.

 

 

Přítomni : Vladimír Šmerda

           Zdeněk Skula

Aleš Sitař

Tomáš Navrátil

Antonín Havelka