Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční besídka

12. 12. 2010

Vánoce jsou tady,Obrazek
může padat sníh
v krajích pana Lady,
v horách zasněných.
Padá na zahrady,
na les, nad potok.
Vánoce jsou tady,
bude Nový rok.

 
 Tímto úvodním refrénem písně „ Vánoce jsou tady“ přivítaly děti v neděli 12. prosince 2010 všechny diváky vánoční besídky v Kulturním domě v Domaníně.  Na naaranžované návsi, kde vévodil usměvavý sněhulák, všichni účinkující chtěli připomenout blížící se Vánoce a navodit svým vystoupením tu pravou vánoční atmosféru. Obrazek

Společně jsme si zazpívali vánoční koledy a vánoční písně. Děti si ve svých vystoupeních připravily básničky, zazpívaly písničky a zahrály koledy a vánoční skladby na hudební nástroje jako byla například flétnička, trubka, klávesy, klarinet, příčná flétna či harmonika.

Zazněly od dětí  i hádanky s vánoční tématikou. A jaké by to byly vánoce bez pohádky?

I na ty došlo. Nejmenší děti si připravily Malou pohádku o řepě. A i další pohádka o Koblížkovi se dětem  moc povedla. Při cinkání zvonečku zatančila malá děvčata taneček a i tento byl odměněn potleskem od diváků. Na úplný závěr vystoupila děvčata ještě s tancem s deštníky na známé melodie z filmu Rebelové. Všichni účinkující děti našli pod našim nazdobeným stromečkem vánoční dárek, který jim byl malou odměnou za předvedené výkony.

Na úplný závěr jsme si popřáli   „ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE“
 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční besídka 2010