Jdi na obsah Jdi na menu
 


POHÁDKOVÝ LES

13. 6. 2010

POHÁDKOVÝ  LE S

V neděli 13. 6. 2010 se děti z Domanína, ale i širokého okolí, mohly projít v Pohádkovém lese. V areálu Borovinky a přilehlém lese se konal první ročník této akce pro děti. Celkem se zúčastnilo 150 soutěžících dětí v doprovodu maminek, tátů, dědů a babiček, takže Pohádkovou říši shlédlo skoro pět set účastObrazekníků. 

U vchodu do Pohádkové říše je přivítal pan Král a kouzelný zvoneček, který je cinknutím vpustil do lesa plného pohádkových postav.

Obrazek

V pohádce o Červené Karkulce děti uviděly Myslivce, Červenou Karkulku a spícího vlka.

 

Čertík a čarodějnice vymýšleli, jak udělat Elišce zeObrazek Mlejna radost a děti jim pomohly získat dárek (prsten) pro ni.

 

Obrazek

 

Na třetím stanovišti se děti přesvědčily, jak těžké bylo pro slepičku  v Pohádce o slepičce a kohoutkovi získat vodu pro svého kohoutka.

 

U Rumcajse a Manky předvedly děti svoji zručnost při zatloukání hřebíků.Obrazek


 

 

Obrazek„Kdopak mi tu loupe perníček?“ se ozvalo od Ježibaby z perníkové chaloupky, když si Jeníček a Mařenka spolu s dětmi uloupli  napečenou perníkovou dobrotu.

 

 

Zvídavé otázky od Rumburaka a jeho pomocníků Viga a Čarodějnice nebyly odměněny otočením kouzelného prstenu, ale sladkostí od Arabely. Obrazek

(S kouzly se musí šetřit!!!)

 

 

 


 

Dlouhému, Širokému a Bystrozrakému pomohly děti zachránit princeznu zakletou do prstenu. Zkusily si, jaké to  je pro Dlouhého používat dlouhé nohy, i oni chodily na chůdách. Široký je svou sílou jistil. Obrazek

 

 

 

 

 

V Krakonošově zahrádce prosila Anče Krakonoše o pár kamenů, Obrazekkteré by pomohly postavit hráz, aby zdržovaly vodu v období sucha. I děti přiložily ruce k dílu při stavbě hráze.

 

 

 

U Leontýnky a Rytíře z Brtníku si

děti odnesly sladkou odměnu a kouzelnou

Obrazek

kopretinu na památku.

ObrazekMrazíkovi pomohly děti svým během zahřát Marfušu a sladká zmrzlina je neminula.

 

 

U Budulínka pomohly Babičce a ObrazekDědečkovi vylákat lištičky z nory a sami zkusily prolézt takovou norou.

 

ObrazekChytání rybek spolu s Vodníkem a Vílou zakončilo cestou po Pohádkové říši.

 

Jako poslední překvapení pro děti byla jízda na koni u Kovboje.

Obrazek

 

 

BlueBoard.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Pohádkový les 2010